Er is veel aan het veranderen op de faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Het complex Nijenborgh 4 voldeed niet langer aan de eisen en zal vervangen worden door een nieuw gebouw, genaamd Feringa Building, een gebouw voor de faculteit Science and Engineering. Aannemer Ballast Nedam is begonnen met de bouw in de zomer van 2019, naar verwachting is het project klaar in 2024.
De Feringa Building bestaat uit 64.000 m2 aan vloeroppervlakte en krijgt de vorm van drie aaneengeschakelde V-vleugels en zal zo'n 1400 studenten en 850 medewerkers huisvesten. De Feringa Building krijgt vijf verdiepingen en een extra bouwlaag voor installaties en een ondergrondse fietsenkelder. Met zo’n 3 km aan labtafels, 3.500 gastappunten, 450 zuurkasten, 35 laserlabs en 9 klimaat- en koudekamers. Op het gebouw komt daarnaast 900 m2 aan zonnepanelen.
Project: Feringa Building
Locatie: Zernike Campus, Groningen
Start project: 2019
Verwachte oplevering: 2024
Budget: circa 200 miljoen euro
Opdrachtgever: Rijksuniversiteit Groningen
Aannemer: Ballast Nedam
Architect: Ector Hoogstad
Feringa Building is vernoemd naar professor dr. Ben Feringa die aan de Faculty of Science and Engineering zijn Nobelprijswinnend scheikundig onderzoek verricht en waar ook professor dr. Frits Zernike zijn Nobelprijs voor de Natuurkunde (1953) won. Ben Feringa heeft de Nobelprijs voor de Scheikunde 2016 toegekend gekregen. Ben Feringa is sinds 1988 hoogleraar organische chemie. Hij is één van de beste wetenschappers van dit moment, zowel in Nederland als mondiaal gezien.
Nieuwsgierig geworden als dit project bij jou past? Bekijk onderstaande vacatures of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!