Het eerste all-electric
ziekenhuis van Nederland

Met de nieuwbouw van het Isala ziekenhuis Meppel kunnen inwoners uit de omgeving straks voor ziekenhuiszorg terecht in één van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Op dit moment bouwt Engie, Trebbe en Dura Vermeer aan de eerste all-electric ziekenhuis van Nederland.

Isala & Noorderboog wordt een compact ziekenhuis van 17.583 m2 (bruto vloeroppervlakte) met korte looplijnen voor patiënten en ouderen. De principes van het healing environment komen in het gehele ziekenhuis terug, zoals veel daglicht, kleur en uitzicht op de natuur. Bij de oplevering in 2021/2022 voldoet het complex aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, hygiëne, flexibel ruimtegebruik en comfort.

Het Isala ziekenhuis Meppel krijgt o.a. een 7x 24 uurs SEH, een OK-complex met 4 operatiekamers, 1 behandelkamer OK-klasse 2, een kliniek met 100 bedden en 24 bedden dagverpleging, dialyse, oogheelkunde, LAB-ruimten, radiologie en nucleaire geneeskunde.

Het geriatrisch revalidatiecentrum Noorderboog wordt 5.337 m2 groot en krijgt 64 klinische plaatsen en behandelfaciliteiten.

Duurzaamheid speelt een grote rol bij het nieuwe ziekenhuis in Meppel. Het nieuwbouw ziekenhuis wordt helemaal elektrisch en wordt daarmee het eerste all electric-ziekenhuis van Nederland. Het ziekenhuis heeft geen gasaansluiting. De energie wordt opgewekt door een combinatie van pv-panelen, warmte koudeopslag en warmtepompen.

Projectdetails

Project: Meppel Isala en Noorderboog
Locatie: Meppel
Start project: 2020
Verwachte oplevering: 2022
Opdrachtgever: Isala Klinieken Zwolle / Zorggroep Noorderboog Meppel
Aannemer: TDE (Trebbe, Dura Vermeer en Engie)
Architect: Vakwerk Architecten

Iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden als dit project bij jou past? Neem dan contact op met Joop via de telefoon 085 - 047 14 77 of per mail joop@puurvida.nl.