Werkgeluk maak je samen

juni 16th, 2021

Een groot gedeelte van onze tijd zijn wij voornamelijk aan het werk. Daarom zou de werkomgeving vooral een plezierige omgeving moeten zijn waar we met een goed gevoel naar toe gaan en waar we gelukkig zijn.

Werkgeluk maak je samen en is een wisselwerking tussen de organisatie waar je voor werkt en de medewerkers van de organisatie. Factoren die belangrijk zijn voor werkgeluk zijn plezier, voldoening, competentie en autonomie. Dit zijn factoren die we als individu zelf kunnen beïnvloeden. We kunnen plezier opzoeken om meer voldoening te krijgen in ons werk. We kunnen bewustere keuzes maken over waar we willen werken, wat voor werk we willen doen en welke resultaten we willen bereiken.

Ook zijn er belangrijke factoren waar we zelf minder invloed op hebben. Dit zijn factoren waarbij wij meer afhankelijk zijn van de organisatie waar we voor werken, maar ook de medewerkers waarmee we samen werken. Het gaat om de factoren vertrouwen, verbinding, zingeving en waardering.

De benoemde factoren zijn van grote invloed op het werkgeluk. Waar we aan de ene kant het geluk kunnen opzoeken, zijn we dus ook aan de andere kant afhankelijk.

Daarnaast zijn er ook factoren aanwezig die het werkgeluk onder druk kunnen zetten. Dit kan te maken hebben met de werkdruk binnen een organisatie. Een hoge werkdruk gaat prima samen met werkgeluk, maar zodra de werkdruk té hoog wordt en je hier te veel last van krijgt, kan het werkgeluk sterk dalen. Ook een slechte verhouding met collega’s kan een factor zijn die invloed kan hebben op het werkgeluk.

Bron: Monitorgroep