Een sterk CV in de bouw 2023

september 6th, 2022

Heb jij de juiste vacature voor jou gevonden in de bouw? Met de volgende tips helpen wij jou met het bouwen van een sterk cv in de bouw! Om te beginnen kun je het best beginnen met een format, deze kun je vinden in Word of op internet. Ga bij Word naar bestand en klik op meer sjablonen en kies cv, je hebt hier talloze cv’s in alle soorten en maten.

Opbouw van je cv

Om je cv overzichtelijk te maken, zorg dat je overzicht creëert, maak herkenbare tussenkopjes: werkervaring, studie, stages en vaardigheden etc. Indien je 2 pagina’s gebruikt zet het belangrijkste op de eerste pagina.

Relevante werkervaring

Dat je 8 jaar geleden in een supermarkt hebt gewerkt is voor een bedrijf in de bouw vaak niet interessant. Zet in je cv daarom het kopje relevante werkervaring en vul dit aan met relevante werkervaring voor de baan waar je op gaat solliciteren zo creëer je een sterk cv in de bouw.

Geen relevante werkervaring?

Met een bouwkundige studie heb je tijdens je studie stage gelopen. Deze ervaring kun je gebruiken onder het kopje stages op je cv. Omschrijf hierin duidelijk je werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

Diploma’s en certificaten

Vermeld je opleidingen en cursussen los van elkaar. Het verschil tussen een opleiding en cursus zit hem in de duur. Een opleiding duurt meestal meerdere jaren en een cursus is vaak korter dan één jaar. Vermeld je naam van de opleidingsinstituut, opleiding/studierichting, optioneel je specialisatie en een begin en einddatum.

Vaardigheden en competenties

Om naast je werkervaring te onderscheiden van andere sollicitanten, kun je naast werkervaring je cv uitbreiden met vaardigheden en competenties. Denk bijvoorbeeld aan accuraat, kostenbewust en oplossingsgericht zijn. Naast het benoemen van de competenties licht je ze later in je CV of motivatiebrief met concrete voorbeelden toe. Vind je het lastig om je vaardigheden/competenties op papier te zetten? Vraag wellicht je huidige collega of je oud leidinggevende/collega, waar ziet hij of zij jou kwaliteiten, waar ben je goed in en waar liggen je ontwikkelpunten? 

Slordige fouten

Spelfouten komt niet professioneel over. Als je taalkundig minder onderlegd bent, vraag dan iemand in je omgeving die je kan helpen met de grammatica. Kom je er niet uit met de grammatica of wil je een cv check? Neem dan contact op ons op. 

Solliciteren zonder vacature

Wanneer er geen (passende) vacatures zijn, biedt open solliciteren een uitkomst. Open solliciteren houdt in dat je niet reageert op een openstaande vacature, maar dat jij je interesse kenbaar maakt binnen de organisatie. Met een open sollicitatie moet je duidelijk naar voren brengen, wat voor soort werk je ambieert, wat je motivatie is voor de betreffende functie en waarom je voor die werkgever kiest.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het maken van je cv? Onze accountspecialisten Joop en Olaf hebben veel ervaring in het opmaken van een sterk cv’s in de bouw, zij helpen je daarom graag met het maken van je cv! Neem vrijblijvend contact met ze op via:

Neem contact op met Joop
Neem contact op met Olaf