“Ik werk aan de toekomst, zodat de woningbouw duurzamer en milieuvriendelijker kan.”

maart 1st, 2023

Afgelopen jaar heeft Joop Drenth (Accountmanager bij Puurvida) Richard Nikolaas bemiddeld naar Dun Agro Prefab Hennepbouw in Oude Pekela. Vorige week ging Joop bij Richard langs om hem te feliciteren met zijn vaste aanstelling bij Dun Agro.

Wat doet Dun Agro Prefab Hennepbouw?

“Dun Agro is een innovatief (bouw)bedrijf die zich richt op kalkhennepbouw, landbouw, primaire verwerking en productie van eindproducten in zowel voedingsindustrie en vezelsector. Hennep is een duurzaam gewas om te telen, aangezien de plant wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en geen extra bewatering nodig heeft.

Dun Agro heeft een eigen productielijn kalkhennep-panelen ontwikkeld. Hiermee kunnen gevel-, dak-, en vloerpanelen van tot wel zes bij drie meter geproduceerd worden. De panelen worden in de fabriek geperst in HSB elementen, wat een constante kwaliteit en gedetailleerde productie garandeert. Na een drogingsperiode van twee maanden levert Dun Agro de panelen op locatie en kan de woning gemonteerd worden. Bovendien is het materiaal herbruikbaar. De kalkhennep-panelen is 100% biologisch afbreekbaar. Dankzij de prefab panelen kan een huis binnen één week wind- en waterdicht opgebouwd worden op locatie. De panelen worden vooraf voorzien van bedrading en uitsparingen voor kozijnen.”

Richard, je bent nu enkele maanden werkzaam bij Dun Agro, hoe bevalt dit?

“Het bevalt zeer goed bij Dun Agro, door de open bedrijfscultuur en eerlijkheid pas ik goed bij Dun Agro. Het bevalt mij dat ik aan de toekomst werk, zodat de woningbouw duurzamer en milieuvriendelijker kan.”

Wat houdt je functie in?

“Binnen mijn functie als werkvoorbereider/tekenaar teken ik HSB elementen in AutoCAD, Revit en Inventor. Verder maak ik (productie)tekeningen, het uitwerken van details en maak ik aanpassingen voor reeds gemaakte modellen. Ook verzorg ik het tekenwerk voor de uitbreiding van onze nieuwe productiehal in Oude Pekela.”

Wat maakt je werk zo leuk en waarom past dit zo goed bij je?

“Ik ben iemand die niet stil kan zitten en alleen maar tekenwerk doet. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan bij toeleveranciers en dit kan ik bij Dun Agro in de praktijk brengen. Ook denk ik mee in het productieproces, zodat het efficiënter en kwalitatief beter kan. Dit is met name tekenwerk en werkvoorbereiding. Verder maak ik zaaglijsten/materiaallijsten. Dit heeft dan het voordeel dat het duidelijk en inzichtelijk is voor in de productie en op de bouwlocatie. Ik zie een hele mooie toekomst bij Dun Agro prefab hennepbouw.

Je ervaring met Puurvida

“Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam ik in contact met Joop Drenth van Puurvida. Ik heb samen met hem mijn cv doorgelopen en mijn voorkeuren/wensen besproken. Door mijn ervaring in verschillende branches als (werktuig)bouwkundige had Joop nog een paar bedrijven/functies voorgesteld, waar ik nooit aan dacht.

Ik had diverse sollicitaties lopen, maar toch heb ik de keuze gemaakt om een kennismakingsgesprek aan te gaan met Dun Agro voor de functie als “Bouwkundig tekenaar hennepbouw”. Door de goede communicatie was een kennismakingsgesprek snel ingepland en kreeg ik van Joop te horen wat de verwachtingen waren. Het sollicitatiegesprek verliep goed, maar het was voor mij nog de twijfel of deze functie bij mij zou passen. Joop heeft mij hierin begeleid en geadviseerd om een tweede gesprek aan te gaan om zo de vragen/onduidelijkheden beantwoord te krijgen en de verwachtingen van beide kanten bespreekbaar te maken.

Vervolgens heb ik goed nagedacht voor welk bedrijf/functie ik zou gaan en heb ik gekozen voor de functie werkvoorbereider/tekenaar bij Dun Agro. Hierna is de arbeidsovereenkomst via Puurvida opgesteld en alle vragen die ik nog had zijn netjes beantwoord.

Puurvida maakt gebruik van een online urenregistratiesysteem, wat prettig werkt en de communicatie met Joop is zeer prettig en goed verlopen.

Graag wil ik Puurvida bedanken voor de prettige samenwerking en de extra’s, zoals het kerstpakket en het bosje bloemen. Ik ben blij dat ik in vaste dienst ben bij Dun Agro!”