Over het hervinden van plezier in het werk met een gezonde balans in vrije tijd en mentale gezondheid

maart 1st, 2023

Na een jaar via Puurvida te zijn ingeleend door CIBIS bouwadviseurs heeft Jarno Wolf zijn werkgeluk weer gevonden! Per 01 februari 2023 is Jarno voor onbepaalde tijd als Junior Constructeur direct in dienst getreden bij CIBIS bouwadviseurs, vestiging Amersfoort.

Medio juli 2021 kwam Olaf Boersma, Puurvida, in contact met Jarno. Na het afronden van zijn studie HBO Bouwkunde, richting constructief, is Jarno direct, vanuit zijn afstudeerstage, als Software Engineer in dienst getreden bij een softwarebedrijf dat o.a. constructieve rekensoftware voor detailberekeningen van beton-, staal-, hout- of metselwerkconstructies ontwikkelt. Na ongeveer 10 jaren daar in diverse functies werkzaam te zijn geweest, begon het ‘constructieve hart’ te kriebelen en heeft Jarno de overstap gemaakt om bij een ingenieursbureau als constructeur aan de slag te gaan.

Deze stap is niet uitgepakt zoals hij hoopte/verwachte. Sterker nog; Jarno wist één ding zeker, namelijk hij stond (uiteraard onder voorbehoud van bepaalde aspecten) voor alles open, behalve een functie als constructeur/constructief tekenaar/modelleur. Zijn hogere doel was om weer te integreren in het arbeidsproces en vooral om weer plezier in werken te krijgen en een gezonde balans in de werk-privé sfeer te realiseren. Nu, ruim anderhalf jaar verder, is Jarno voor onbepaalde tijd op parttime basis als Junior Constructeur in dienst getreden bij CIBIS bouwadviseurs!? Hoe heeft het zo kunnen lopen? Zijn wij misschien zelf of omringd door ‘idioten’? Nee, het bleek vooral te zitten in de omstandigheden waarin Jarno het mooie constructieve vak kan uitoefenend

Jarno: “CIBIS is een mooi bedrijf met fijne collega’s. Je wordt als persoon gezien en je mag zijn wie je bent. Ik ervaar dit als erg plezierig en heb het naar mijn zin. Ik word goed begeleid door mijn directe collega, Rick Spoelman (functie-inhoudelijk) en door Hendrik Land (functie-inhoudelijk en persoonlijk). Het werken van gem. 20 uren per week bevalt me momenteel goed (werkbelasting en ook in combinatie met privé-/thuissituatie). Ik had deze stap misschien wel 10 jaar eerder moeten zetten. Olaf van PuurVida heeft mij in contact gebracht met CIBIS. In aanloop heeft hij heel goed geïnventariseerd waar mijn kwaliteiten en behoeften liggen op het werkvlak. Daardoor was zijn wegwijs naar CIBIS een schot in de roos voor mij. PuurVida is een partij die voorafgaand aan en tijdens het werken voor PuurVida meer dan 100% achter het belang van jou als persoon staat. PuurVida en met name Olaf Boersma; bedankt voor de uitstekende samenwerking. Ik kan PuurVida echt aanbevelen aan mensen die belang hechten aan een goed werkzaam leven.”

Hendrik Land, Constructeur/Eigenaar CIBIS: “ Jarno is een constructieve “topper” in de dop. Jarno moest van ver komen. Hij had natuurlijk al wel meer bagage dan een (HTS-)schoolverlater, echter is hij in de functie van Constructeur nog een starter. Maar het gaat super. Constructief inzicht is in de basis aanwezig en als persoon (softskills en humor) past hij goed in het team van CIBIS. Ook het werken van gem. 20 uur per week is goed inpasbaar bij CIBIS. Jarno heeft afgebakende, relatief kort lopende projecten waarbij hij het constructieve vak goed kan leren en de projecten per week kan afronden (zodat hij het werk ook niet mee naar huis neemt).

Olaf: “Zowel Jarno als Hendrik bedankt voor de samenwerking en jullie inzet. Veel werkgeluk met elkaar gewenst! Puurvida is helaas weer een ‘idioot’ armer en CIBIS gelukkig een ‘idioot’ rijker. Beste Jarno, ook hartelijk bedankt voor het boek dat je mij hebt gegeven. Ik ben er dankbaar voor, ga het lezen en wie weet er mijn voordeel mee doen.”