Hoe Tammam zijn weg vindt in Nederland

juni 23rd, 2022
Interview Tammam

Afgelopen maart is Tammam Alismaeel begonnen als bouwkundig tekenaar via Puurvida bij Wieringa molenbouwadvies B.V. De eigenaar (Anne Wieringa) van Wieringa molenbouwadvies B.V. heeft Tammam Alismaeel de kans gegeven om bij hem aan de slag te gaan als bouwkundig tekenaar en hem hierin te begeleiden. Eind mei heeft Anne Wieringa besloten om Tammam Alismaeel een direct dienstverband aan te bieden en dit mag gevierd worden! Dankzij de goede begeleiding van Anne Wieringa en de inzet van Tammam Alismaeel krijgt Tammam na aantal maanden al een contract.

Kun je wat over jezelf vertellen Tammam?

“Mijn naam is Tammam Alismaeel en kom oorspronkelijk uit Syrië en ben 28 jaar oud. Ik woon inmiddels 1,5 jaar in Nederland. In Syrië heb ik de opleiding Master Architecture afgerond. Wegens de omstandigheden in Syrië moest ik vluchten naar Nederland. Het eerste jaar in Nederland heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het leren van de Nederlandse taal. Hierna ondersteunde ik de Nederlandse docent op het asielzoekerscentrum om andere asielzoekers te helpen met het leren van de Nederlandse taal.”

Hoe ben je bij Puurvida terechtgekomen?

“Joop Drenth heeft mij benaderd via LinkedIn om eens kennis te maken. Ik kende Puurvida nog niet maar had wel contact met andere detacheringsbureaus. Joop is toen bij mij thuis langs geweest en hebben wij gezamenlijk mijn CV doorgenomen. Wij hebben toen een heel goed gesprek gehad en binnen één week nam Joop contact met mij op dat Wieringa molenbouwadvies B.V. graag met mij wil kennismaken.”

Wat is je ervaring met Puurvida?

“Na het kennismakingsgesprek heeft Joop mij op de hoogte gehouden bij welke bedrijven, hij heeft geïnformeerd naar mogelijkheden voor mij. Binnen één week stonden twee kennismakingsgesprekken gepland waarbij ik uiteindelijk ben aangenomen bij Wieringa molenbouwadvies B.V. De begeleiding van voor het sollicitatiegesprek en de uitleg van mijn contract/arbeidsvoorwaarden was ik erg tevreden over. Ik heb ook een Nederlandse familie die mij helpt en ondersteunt met dagelijkse zaken. Joop heeft deze familie ook gebeld en het contract gezamenlijk door te nemen. Dit heb ik gewaardeerd!”

Wat houdt je functie in?

“Ik ben een bouwkundig tekenaar en teken voornamelijk plattegronden en gevels. In Syrië werkte ik voornamelijk met Autocad, Revit en Archicad. Aangezien ik al veel kennis had van deze programma’s kon ik dat bij Wieringa molenbouwadvies B.V. snel eigen maken. Tevens leer ik momenteel de Nederlandse bouwbesluit en ik leer elke dag meer!”

Wat vind je het leukste aan je baan?

“Het is een kleinschalig bedrijf met een paar medewerkers. Ik krijg veel begeleiding en dat vind ik prettig. Als ik iets niet weet dan probeer ik het eerst zelf uit te zoeken en als ik niet uit kom kan ik gemakkelijk één van mijn collega’s vragen. Ook binnen mijn werk is er ruimte voor niet werk gerelateerde praatjes. Dit vind ik erg leuk aan mijn baan.”

Zou je Puurvida aan andere aanbevelen, zo ja waarom?

“Ja zeker, de goede begeleiding van Joop en zijn inzet wil ik graag aanbevelen aan mijn kennissen/vrienden. Dankzij hem heb ik een leuke baan waarin ik mijzelf kan ontwikkelen naar een ervaren bouwkundig medewerker. Ik ben Joop erg dankbaar en deel dit graag met anderen!”

Tammam, namens Puurvida van harte gefeliciteerd met je contract bij Wieringa molenbouwadvies B.V.

Heb jij na het lezen van dit interview meer vragen over de mogelijkheden binnen Puurvida?

Neem dan contact op met Joop Drenth, hij is bereikbaar op 085 047 14 77 of joop@puurvida.nl