Studie afgerond, vakantie gevierd en nu?

augustus 9th, 2022

Studie afgerond? Vlak voor de zomervakantie heb je je diploma mogen ontvangen en nu? Nu begint je zoektocht!

Welke baan past bij je en welke niet? Weet je nog niet zo goed wat bij je past? Pak je CV erbij en kijk wat je allemaal gedaan hebt tot nu toe.

Vlak nadat je je studie afgerond hebt heb je vaak nog niet veel werkervaring in de bouw, maar werkzaamheden zoals stages kunnen de rode draad zijn aan het begin van je loopbaan. Kijk naar de werkzaamheden die je energie gaven, waar was je goed in? Op welke momenten had je er plezier in? En waardoor kwam dit.

Ook kun je kijken naar oud-klasgenoten en vakgenoten op LinkedIn. Wat zijn ze nu aan het doen? Dit geeft je mogelijke inspiratie of wellicht wel toekomstige collega’s. Benieuwd naar een bepaalde functie? vraag die persoon ernaar. Wat voor werkzaamheden doet deze persoon en wat vindt hij er leuk aan.

Daarnaast kun je vacatures bij langs gaan en de vijf leukste noteren. Op de site van PuurVida staan een heleboel vacatures dus de kans is groot dat jouw droombaan in de bouw er tussen staat.

Traineeship

Kom je er na deze tips nog niet uit kun je ook voor een traineeship gaan. Een traineeship is een (starters)functie waarin je bij verschillende functies binnen een bedrijf meeloopt. Je krijgt hierdoor een goed beeld van wat je leuk en niet leuk vind. En ontwikkeld je hierin tijdens dit proces. Je werkt met een persoonlijke coach die je begeleidt. Naast dat je meer leert over een organisatie, leer je ook meer over jezelf. Het traineeship is namelijk ook een leerproces waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Je bent gedurende het traineeship gedeeltelijk aan het werk, maar daarnaast is er tijd en budget om jou verder op te leiden naar de functie die bij je past.

Ben je hulp nodig met het vinden van je toekomstige baan dan staan Joop en Olaf voor je klaar! Neem vrijblijvend contact op met onderstaande contact gegevens

Neem contact op met Joop
Neem contact op met Olaf