Wanneer is het tijd voor een nieuwe baan?

augustus 2nd, 2022

Het definitieve punt om van baan te wisselen is voor iedereen anders, maar het is altijd verstandig om op zijn tijd te overwegen over een volgende stap in jouw carrière. Tekens zoals gebrek aan uitdaging of ondergewaardeerd voelen kunnen erop duiden dat je niet meer op je plek zit. In deze blog laten we je een aantal van deze signalen.

Je voelt je niet meer uitgedaagd door je werk

Je bent aan het werk en ergert je sneller dan anders aan je werkzaamheden of zelfs collega’s. Breng eens je wekelijkse werkzaamheden in beeld, motiveert dit je elke week nog wel of demotiveert dit je juist heel erg. Welke werkzaamheden zijn dit? Kun je geen oorzaak vinden kijk naar het bedrijf in het geheel. Sta je nog achter je organisatie? Krijg je genoeg erkenning en waardering?

Je komt vaak futloos thuis na je werkdag

Weinig energie over na een dag werken, het kan komen dat je niet meer op je plek zit. Ga voor jezelf eens na wat de oorzaak kan zijn, is je werk mentaal te zwaar of heb constant het idee dat je op je tenen moet lopen om je doelen te halen? Dit kan veel energie van je vragen.

Je voelt je ondergewaardeerd

Mis je het schouderklopje, complimentje of een ander teken van waardering op je werk? Dit kan je werklust erg verminderen. Mensen zijn namelijk van jongs af aan al ingesteld dat ze waardering ontvangen voor hun prestaties. Geen waardering kan depressiviteit of zelfs een burn-out veroorzaken.

Ga het gesprek aan en blijf jezelf ontwikkelen

Bespreek met je leidinggevende, waar je tegen aanloopt en geef aan wat je niet fijn vindt in je huidige functie. Vertel wat je graag anders zou zien en hoe. Er is vaak meer mogelijk dan jezelf denkt. Blijf jezelf ook ontwikkelen. Blijf nieuwe dingen doen, innoveren en uitproberen. Zo blijft je baan leuk en krijg je iedere keer weer een andere invulling en richting.

Tijd voor een nieuwe baan?

Kom je er niet uit met je huidige werkgever? Bezoek dan diverse vacaturewebsites/job boards, wellicht zie je wel een vacature die je aanspreekt!  Ook kan je contact opnemen met ons. Wellicht kunnen wij je helpen met je volgende stap in jouw carrière?